Operatii logice

Pentru a efectua operatii logice in AutoIt, va puteti folosi de urmatoarele functii:

 

  1. BitAND

Efectueaza operatia SI logic la nivel de bit. Functia trebuie sa aiba cel putin 2 parametrii (maxim 255), continand valorile cu care se va efectua operatia. De retinut ca este suportata notatia hexazecimala pentru numere. Functia returneaza 1 pentru fiecare pozitie in care ambii biti sunt 1 si 0 pentru fiecare pozitie in care bitii sunt in orice alt fel.

  1. BitNOT

Efectueaza operatia NU logic la nivel de bit. Functia are un singur parametru, o expresie. De retinut ca este suportata notatia hexazecimala pentru numere si ca in notatia complementului fata de 2 (sau codul complementar), BitNOT este echivalent cu adunare cu 1 si negarea logica. Operatia NU logic schimba valoarea unui bit din 0 in 1 si invers.

  1. BitOR

Efectueaza operatia SAU logic la nivel de bit. Functia trebuie sa aiba cel putin 2 parametrii (maxim 255), continand valorile cu care se va efectua operatia. De retinut ca este suportata notatia hexazecimala pentru numere. Functia returneaza 0 pentru fiecare pozitie in care ambii biti sunt 0 si 1 pentru fiecare pozitie in care cel putin unul din biti este 1.

  1. BitXOR

Efectueaza operatia logica SAU Exclusiv la nivel de bit. Functia trebuie sa aiba cel putin 2 parametrii (maxim 255), continand valorile cu care se va efectua operatia. De retinut ca este suportata notatia hexazecimala pentru numere. Functia returneaza 0 pentru fiecare pozitie in care ambii biti sunt egali si 1 pentru fiecare pozitie in un bit este 1 si altul 0.

  1. BitRotate

Efectueaza operatia de deplasare, cu rotatie la nivel de bit. Functia are 3 parametri: valoarea asupra careia se opereaza, numarul de biti pentru deplasare (la stanga), folositi numere negative pentru rotirea la deplasare, si (optional) un caracter care determina dimensiunea rotatiei (default = 16 biti). Valori posibile pentru dimensiunea rotatiei sunt “B” (8 biti), “W” (16 biti) si “D” (32 biti).

  1. BitShift

Efectueaza operatia de deplasare la nivel de bit. Functia are 2 parametri: valoarea asupra careia se opereaza si numarul de biti pentru deplasare (la dreapta), folositi numere negative pentru deplasare la stanga.


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.