GDI+

GDI+ este un API bazat pe obiecte care permite programatorilor sa deseneze elemente grafice si texte formatate in aplicatii care ruleaza pe sistemul de operare Windows. Ce trebuie sa stiti este ca GDI+ nu acceseaza dispozitivele grafice hardware direct (accelerator grafic).

 

In AutoIt, functiile care permit folosirea GDI+ sunt incluse in fisierul antet GDIPlus.au3. UDF-ul contine mai mult de 100 functii,  dar in aceasta lectie vom vorbi doar despre cele mai uzuale.

 

_GDIPlus_Startup

Initializeaza Microsoft Windows GDI+. Functia nu are parametri si returneaza valoarea booleana True in caz de succes si False in caz de eroare. Aceasta functie se foloseste inainte de a folosi orice alta functie GDI+.

 

_GDIPlus_Shutdown

Curata resursele folosite de Microsoft Windows GDI+. Functia nu are parametri si returneaza valoarea booleana True in caz de succes si False in caz de eroare. Aceasta functie se foloseste dupa ce au nu mai este folosita alta functie GDI+ si dupa ce au fost sterse toate obiectele GDI+.

 

_GDIPlus_RectFCreate

Creaza o structura $tagGDIPRECTF. Functia are 4 parametri: X care reprezinta coordonata fata de marginea stanga a ecranului, Y care reprezinta coordonata fata de partea de sus a ecranului, Width care reprezinta latimea dreptunghiului si Height care reprezinta inaltimea dreptunghiului.

 

Functii Bitmap

Pentru lucrul cu fisiere bitmap in GDI+.

 

Functii Brush

Pentru lucrul cu obiecte Brush (pensula logica) in GDI+.

 

Functii Font

Pentru folosirea fonturilor  in GDI+.

 

Functii Graphics

Pentru lucrul cu elemente grafice (linii, elipse, dreptunghiuri, poligoane, etc) in GDI+.

 

Functii Image

Pentru lucrul cu imagini (incarcare, obtinere informatii, desenare, salvare) in GDI+.

 

Functii Matrix

Pentru lucrul cu matrici (de rotatie, de redimensionare) in GDI+.

 

Functii Pen

Pentru lucrul cu obiecte Pen (creion logic) in GDI+.

 

Functii String Format

Pentru formatarea textelor in GDI+.


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.