Functii Matrix

1. _GDIPlus_MatrixCreate

Creaza si initializeaza un obiect Matrix care reprezinta matricea de identitate. Functia nu are parametri si returneaza un handle la un obiect Matrix. Cand nu mai este necesar un obiect Matrix se apeleaza functia _GDIPlus_MatrixDispose pentru a elibera resursele.

 

2. _GDIPlus_MatrixDispose

Elibereaza resursele folosite de un obiect Matrix. Functia are ca parametru un handle la un obiect Matrix si returneaza valoarea booleana True in caz de succes sau False in caz de eroare.

 

3. _GDIPlus_MatrixRotate

Actualizeaza o matrice prin operatia de inmultire a matricei curente cu o matrice de rotatie. Functia are 3 parametri: un handle la un obiect Matrix, unghiul de rotatie in grade si optional o valoare booleana care indica ordinul de multiplicare: True – matricea de rotatie este pe stanga sau False – matricea de rotatie este pe dreapta (default).

 

4. _GDIPlus_MatrixScale

Actualizeaza o matrice prin operatia de inmultire a matricei curente cu o matrice de scalare. Functia are 4 parametri: un handle la un obiect Matrix, coeficientul de multiplicare pentru axa X, coeficientul de multiplicare pentru axa Y si optional o valoare booleana care indica ordinul de multiplicare.

 

5. _GDIPlus_MatrixTranslate

Actualizeaza o matrice prin operatia de inmultire a matricei curente cu o matrice de translatie. Functia are 4 parametri: un handle la un obiect Matrix, numarul de pixeli care se adauga pe axa X, numarul de pixeli care se adauga pe axa Y si optional o valoare booleana care indica ordinul de multiplicare.

 


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.