Functii Image

1. _GDIPlus_ImageLoadFromFile

Creaza un obiect Image dintr-un fisier. Functia are ca parametru un string care contine numele fisierului (imagine) si returneaza un handle la un obiect Image. Pentru fiecare obiect Image se apeleaza functia _GDIPlus_ImageDispose cand se termina lucrul cu obiectul respectiv.

 

2. _GDIPlus_ImageDispose

Elibereaza resursele folosite de un obiect Image. Are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza valoarea booleana True in caz de succes sau False in caz de eroare.

 

3. _GDIPlus_ImageGetGraphicsContext

Obtine contextul grafic pentru un obiect Image. Functia are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza un handle la un obiect Graphics.

 

4. _GDIPlus_ImageGetPixelFormat

Returneaza formatul pixelilor unei imagini (Bits per pixel, Alpha channels, RGB, Grayscale, Indexed, etc). Functia are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza un vector cu informatiile.

 

5. _GDIPlus_ImageGetRawFormat

Returneaza formatul fisierului si numele formatului unei imaginii. Functia are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza un vector cu informatiile.

 

6. _GDIPlus_ImageGetWidth

Obtine latimea unei imagini. Functia are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza latimea imaginii in pixeli.

 

7. _GDIPlus_ImageGetHeight

Obtine inaltimea unei imagini. Functia are ca parametru un handle la un obiect Image si returneaza inaltimea imaginii in pixeli.

 

8. _GDIPlus_ImageSaveToFile

Salveaza o imagine intr-un fisier. Functia are 2 parametri: un handle la un obiect Image si locatia fisierului in care se salveaza imaginea.

Rezultatul este o imagine similara cu cea de mai jos:


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.