Functii Font

1. _GDIPlus_FontFamilyCreate

Creaza un obiect Font Family. Functia are ca parametru un sir de caractere care reprezinta numele numele pentru Font Family si returneaza un handle la un obiect Font Family. Daca nu mai este necesar un obiect Font Family trebuie apelata functia _GDIPlus_FontFamilyDispose pentru a elibera resursele.

 

2. _GDIPlus_FontCreate

Creaza un obiect Font. Parametri functiei sunt: $hFamily care este un handle la un obiect Font Family (obtinut prin apelarea functiei _GDIPlus_FontFamilyCreate), $fSize care reprezinta dimensiunea fontului in unitatea de masura specificata de ultimul parametru al functiei, $iStyle care reprezinta stilul fontului si $iUnit care reprezinta unitatea de masura pentru dimensiunea fontului. Functia va returna un handle la un obiect Font. Daca nu mai este necesar un obiect Font trebuie apelata functia _GDIPlus_FontDispose pentru a elibera resursele.

 

Parametrul $iStyle poate avea una din valorile din tabelul de mai jos:

0

normal

1

bold

2

italic

4

underline

8

strikethrough

 

Parametrul $iUnit poate avea una din valorile din tabelul de mai jos:

0

coordonate globale (unitate non-fizica)

1

unitati de afisare

2

o unitate este 1 pixel

3

o unitate este 1 punct sau 1/72 inch

4

o unitate este 1 inch

5

o unitate este 1/300 inch

6

o unitate este 1 mm

 

3. _GDIPlus_FontFamilyDispose

Elibereaza resursele folosite de un obiect Font Family. Are ca parametru un handle la un obiect Font Family (returnat de functia _GDIPlus_FontFamilyCreate). In caz de succes functia va returna valoarea booleana True sau in caz de eroare valoarea booleana False.

 

4. _GDIPlus_FontDispose

Elibereaza resursele folosite de un obiect Font. Are ca parametru un handle la un obiect Font (returnat de functia _GDIPlus_FontCreate). In caz de succes functia va returna valoarea booleana True sau in caz de eroare valoarea booleana False.

 


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.