Functii Bitmap

1. _GDIPlus_BitmapCreateFromFile

Creaza un obiect Bitmap dintr-un fisier bitmap. Functia are ca parametru un sir de caractere care reprezinta numele fisierului si returneaza un handle la un obiect Bitmap.

 

2. _GDIPlus_BitmapCreateFromGraphics

Creaza un obiect Bitmap dintr-un obiect Graphics. Functi are 3 parametri: latimea pentru bitmap, inaltimea pentru bitmap si un handle la un obiect Graphics. Functia returneaza un handle la un obiect Bitmap.

 

3. _GDIPlus_BitmapCreateFromHBITMAP

Creaza un obiect Bitmap din handle-ul unui bitmap. Functia are 2 parametri: un handle al unui bitmap si optional HPALETTE (handle-ul unei palete de culori).

 

4. _GDIPlus_BitmapDispose

Elibereaza un obiect Bitmap in uz. Functia are ca parametru handle-ul unui obiect Bitmap si va returna valoarea booleana True in caz de succes si False in caz de eroare.

 

5. _GDIPlus_BitmapLockBits

Blocheaza o regiune dintr-un bitmap pentru operatii de citire si sciere. Functia are 7 parametri: un handle la un obiect Bitmap, coordonata X a punctului de unde incepe regiunea, coordonata Y a punctului de unde incepe regiunea, latimea regiunii, inaltimea regiunii, un Flag care indica daca se va efectua citire sau scriere (o constanta sau o combinatie a constantelor $GDIP_ILMREAD, $GDIP_ILMWRITE , $GDIP_ILMUSERINPUTBUF) si formatul datelor din bufferul temporar. Ultimul parametru poate fi una din constantele de mai jos:

$GDIP_PXF01INDEXED   1 bpp, indexat
$GDIP_PXF04INDEXED   4 bpp, indexat
$GDIP_PXF08INDEXED   8 bpp, indexat
$GDIP_PXF16GRAYSCALE 16 bpp, tonuri de gri
$GDIP_PXF16RGB555 16 bpp, 5 biti pentru fiecare componenta RGB
$GDIP_PXF16RGB565 16 bpp, 5 biti R, 6 biti G, 5 biti B
$GDIP_PXF16ARGB1555 16 bpp, 1 bit alpha channel si cate 5 biti pentru fiecare componenta RGB
$GDIP_PXF24RGB 24 bpp, 8 biti pentru fiecare componenta RGB
$GDIP_PXF32RGB 32 bpp, 8 biti pentru fiecare componenta RGB fara alpha channel
$GDIP_PXF32ARGB 32 bpp, 8 biti pentru fiecare componenta RGB si 8 biti alpha channel
$GDIP_PXF32PARGB 32 bpp, 8 biti pentru fiecare componenta RGB si 8 biti alpha channel, pre-mulitiplied

Functia returneaza o structura $tagGDIPBITMAPDATA.

 

6. _GDIPlus_BitmapUnlockBits

Deblocheaza o regiune dintr-un bitmap, blocata pentru operatii de citire sau scriere folosind functia _GDIPlus_BitmapLockBits. Functia are 2 parameri: un handle la obiectul Bitmap si structura $tagGDIPBITMAPDATA returnata de functia _GDIPlus_BitmapLockBits.

 

Exemple:

 

Pentru a va obisnui cu functia _GDIPlus_BitmapLockBits, respectiv _GDIPlus_BitmapUnlockBits, si pentru a intelege cum functioneaza acestea, puteti vizita acest site. Veti intelege de unde am obtinut formula $Scan0 +($Y * $Stride)+($X * 3) si ce formule se folosesc pentru alte formate.


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.