Crearea, rularea si compilarea unui script

  1. Crearea unui script

Se face apasand clic dreapta intr-un folder (pe desktop), New -> AutoIt v3 Script.  In folderul respectiv va aparea un fisier ca in imaginea de mai jos (daca doriti puteti sa il redenumiti).

  1. Editarea unui script

Pentru a edita un script trebuie sa apasati clic dreapta pe fisier si sa apasati Edit Script. Dupa ce apasati Edit Script se deschide editorul SciTE cu un fisier template (in cazul in care este un fisier nou creat, contine doar comentarii), in care programatorul scrie scriptul pe care il doreste sau editeaza unul existent.

  1. Rularea unui script

a) Folosind editorul

  • Tools -> Go (sau apasand F5) pentru a rula cu versiunea stabila
  • Tools -> Beta Run (sau apasand ALT+F5) pentru a rula cu versiunea beta

b) Dublu clic pe fisierul care contine scriptul sau folosind meniul ca in imaginea de mai jos. Nota: default la dublu clic se ruleaza scriptul. Daca aveti un sistem de operare x64 aveti posibilitatea de a alege daca vreti sa rulati scriptul folosind interpretorul pentru x64 sau x86.

  1. Compilarea unui script

a)      Folosind editorul:

  • Tools -> Compile (CTRL+F7) pentru a compila cu versiunea stabila
  • Tools -> Compile (ALT+F7) pentru a compila cu versiunea beta

b)      Apasand clic dreapta pe fisier si folosind meniul ca in imaginea de mai jos. Nota: Daca aveti un sistem de operare x64 aveti posibilitatea sa compilati scriptul pentru sisteme x64. De asemenea puteti sa compilati scriptul folosind o gama larga de optiuni apasand Compile with Options.


* Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de curs sau limbajul AutoIt accesati sectiunea AutoIt a forumului SkullBox sau platforma de suport tehnic NetHelp.